Upgrades

OPMERKING: als uw Icon is verbonden met de Lifesize cloud-dienst, dan worden software-updates automatisch toegepast op uw systeem. Het systeem vraagt u de update toe te passen, zodat u de mogelijkheid hebt de operatie uit te stellen als u het systeem op dat moment gebruikt.

Voordat u uw systeemsoftware upgradet, dient u ervoor te zorgen dat het systeem aan de volgende voorwaarden voldoet:

    • Het systeem beschikt over een actuele licentiesleutel voor het upgraden. De vervaldatum van de licentiesleutel wordt weergegeven in Onderhoud > Licentiesleutels. Een upgrade mislukt als er geen actuele licentiesleutel beschikbaar is op het systeem of als deze verlopen is. Neem contact op met uw Lifesize-partner om uw onderhoudscontract te verlengen.

Lees meer over het updaten van licentiesleutels.

  • Alle camera's die u wilt gebruiken, zijn correct aangesloten op het Lifesize-systeem. Camera's die voor de upgrade niet aangesloten waren op het Lifesize-systeem, functioneren mogelijk niet goed na de upgrade.
  • Beëindig alle gesprekken voorafgaand aan de upgrade.

 

Uw systeemsoftware upgraden

    1. Op de softwaredownloadpagina lifesize.com/support klikt u op Software downloaden.
    2. Log in op uw ondersteuningsaccount. Als dit uw eerste bezoek is, dient u dat account aan te maken.
    3. Voer het serienummer van uw Lifesize-videosysteem (te vinden in Diagnostiek > Systeeminformatie). Volg de instructies om de softwareversie te vinden die u voor uw product wilt en download die naar een lokale map op uw computer.
    4. Ga naar Onderhoud > Systeemupgrade.
    5. Klik op Bestand selecteren om naar het upgradebestand te bladeren dat u hebt gedownload.

Het systeem valideert het bestand. Als u hetzelfde bestand opnieuw wilt valideren of als u handmatig een pad naar het bestand hebt ingevoerd, klikt u op Valideren om de validatie uit te voeren.

    1. U kunt het systeem opnieuw instellen op de oorspronkelijke standaardinstellingen door Standaardwaarden opnieuw instellen te selecteren.
    2. Klik op Uploaden.

De upgrade kan enkele minuten duren; verstoor het proces niet. Tijdens de upgrade verschijnt er een statusscherm in een browser, waarin u de voortgang van de bestandsupload kunt volgen. Als u het venster sluit voordat de upload voltooid is, wordt de upload geannuleerd.

Wanneer de upgrade is voltooid, wordt het systeem automatisch opnieuw opgestart.

  1. Uw videosysteem is klaar voor gebruik. Als u Standaardwaarden opnieuw instellen had geselecteerd, moet u uw systeem eerst opnieuw configureren.
  2. Om na een upgrade (of downgrade) vanuit een browser toegang te krijgen tot alle opties, moet u uw browser verversen voordat u opnieuw inlogt.