Chatta

Chatta med dina Lifesize-kontakter när som helst. Du kan chatta med en person i din Lifesize-kontogrupp eller delta i en gruppchatt i ett mötesrum.

När du chattar med någon visas chattkonversationen på Chatt-sidan. Chatt-sidan bibehåller din chatthistorik och visar den senaste chatten. Du kan ta bort chattar från Chatt-sidan, men chatthistoriken tas inte bort.

  • Tryck på ett möte eller kontakt om du vill skicka en chatt och se chatthistoriken.
  • Chattar är indelade i Möten och Kontakter.
  • Trycker du på Redigera kan du ta bort möten eller kontakter från din chattlista.

Chatta direkt med en kontakt

Du kan starta en chatt direkt när du loggar in på din Lifesize-app med hjälp av sökalternativet.

Sök efter ett kontakt- eller mötesnamn genom att ange de första tecknen i sökrutan. Markera sedan namnet och klicka på  chat-rain för att öppna Chatt. Chattsidan öppnas och chattkonversationen visas.

Starta en ny chatt

  1. Tryck på   Chatt på navigeringsfältet.
  2. Tryck på kontaktens namn eller på  compose för att söka efter kontakten eller mötesnamn. I konversationspanelen visas den aktiva konversationen. Om du inte deltar aktivt i någon konversation visar Chatt-sidan alltid den senaste konversationen du hade med den valda kontakten eller mötesrummet. 
  3. Börja skriva ditt chattmeddelande i konversationspanelen. OBSTryck på info för att visa kontaktkortet för kontakten eller mötet.
  4. Om du vill starta ett videosamtal med den kontakt du chattar med trycker du på video-rain.   

Starta en chatt från din katalog

När du visar uppringningsinformationen för en kontakt i din katalog kan du starta en chatt från telefonkortet genom att trycka på chat-rain.

Chatta med en grupp i ett mötesrum

Du kan gruppchatta med andra medlemmar i din Lifesize-grupp genom att tillsammans gå med i ett mötesrum. Om du vill gå med i en gruppchatt väljer du mötesrummet och klickar på chat-rain . Du kan gruppchatta både i och utanför ett samtal. Personer som inte är med i ditt Lifesize-konto kan inte delta i chatten. De kan heller inte se chattkonversationen.

Starta en gruppchatt:

  • I navigeringsfältet trycker du på  Katalog, markerar mötesnamnet och trycker sedan på chat-rain.
  • På sidan  Chatt  trycker du på compose och anger sedan mötesnamnet.

Chatthistoriken sparas i mötesrummet och andra som går in i mötesrummet senare kan läsa chatthistoriken. Chatthistorik kan inte raderas.

OBS! Chatt är för närvarande inte tillgängligt för mötesrum som använder ett lösenord.