Vi har alla vårt favoritmötesrum på kontoret. För mig är det Anchor Steam – närhet, bra belysning, gott om bordsutrymme och en whiteboard som raderar riktigt bra. För videokonferensutrustning har den en Lifesize Icon 600, två 50-tumsskärmar och att sitta vackert mitt på bordet är navet i varje möte, en Lifesize Phone HD.

Mitt enda gnäll med det här rummet är att stolarna är lite sugna (vilket jag bara nämner i hopp om att Faciliteter kommer över den här bloggen och respekterar min uppgraderingsbegäran). Jag har hållit alla slags möten från det här konferensrummet: konferenssamtal med enbart ljud från gamla skolan, webbkonferenser över ljud med en delad presentation, flervägs gruppvideomöten och till och med några "happy hour-konferenser" efter jobbet. Och för var och en av dem använde jag samma enhet för att styra mötet.

Jag har sett alldeles för många företag överkomplicera sina mötesrum med flera telefoner för olika typer av affärsmöten och speciella ingångsinställningar för videokonferenser kontra projektion i rummet. Det är dåligt för användaren och bara rörigare arbetsytan. Alla mina möten – personligen, ljud, video och webbkonferenser – görs genom Lifesize Phone HD. Så här går det sönder:

Webbkonferenser

Webbkonferenser med Livsstorlek app låter alla ansluta till ett delat virtuellt mötesrum för att komma åt en delad presentation. Vanligtvis skickar jag ut en mötesförfrågan och mina deltagare kommer att gå med hur de vill – video från någon av deras enheter eller bara ringa upp telefonbryggan om de inte kan vara med i kameran. Jag kommer att använda Lifesize Phone HD för att starta samtalet, växla mellan presentationslägen och spela in sessionen. Webbkonferensläge är bra när jag bara behöver presentera en videokonferens för en stor grupp.

Ljudsamtal

Det finns fortfarande vissa tillfällen då jag bara behöver ansluta till ett konferenssamtal med enbart ljud, vanligtvis för att gå med i ett webbseminarium eller få kontakt med en leverantör som inte redan använder videokonferenser. De Lifesize Phone HD har en knappsats med pekskärm som kan ringa och ta emot ljudsamtal precis som alla andra vanliga konferenstelefoner. Det är som hur min smartphone kan ringa och ta emot samtal; det brukar bara inte vara rubriken i varje ny release.

Videokonferenser

Att ansluta via video är vad Lifesize grundades på, och telefonen har alltid varit det bästa sättet att ringa och ta emot videosamtal i mötesrummet. Den ger enkel åtkomst till den namngivna katalogen för att ringa samtal, styr kamerans panorering och zoomning, låter dig ändra samtalslayouten och inkluderar till och med en praktisk världsklocka.

Lokala möten på rummet

Även när alla sitter på samma kontor har telefonen fortfarande visat sig vara en användbar enhet. Även om det inte är ett typiskt användningsfall, har mitt team använt telefonen i kombination med en Lifesize Icon videosystem att spela in en whiteboardsession. Panorera bara kameran till whiteboardtavlan, tryck på inspelning och brainstorma iväg.

Lär dig hur du designar, konfigurerar och distribuerar det perfekta mötesrummet baserat på dina unika behov.