Hantera användare

Du kan hantera användare i din Lifesize-kontogrupp från administratörskonsolen.

Logga in och välj Användare. Använd sökning för att snabbt hitta en användare i katalogen. 

Ta bort ett användarkonto: Klicka på kryssrutan bredvid användarnamnet och klicka sedan på Radera. Alla möten som ägs av användaren som du raderar tilldelas till administratörens konto.
Ändra ett lösenord för användare Öppna dialogrutan Redigera användare genom att välja användarens namn och klicka sedan på Återställ lösenord för att skicka ett e-postmeddelande till användaren med en länk för att återställa lösenordet.
Ändra en användares visade namn Klicka på användarens namn för att öppna dialogrutan Redigera användare, ange sedan ett nytt namn och klicka på Spara.
Visa information om parkopplad enhet

Klicka på användarens namn och klicka sedan på fliken Enheter

Visas om du har en enhet kopplad till dig själv. Du kan koppla från en enhet genom att välja länken Koppla från enhet från användare. När du gör det är enheten offline, kopplas från kontot och tas bort från rumssystemets lista. Enheten måste parkopplas igen, antingen som ett konferensrum eller parkopplad till en individuell användare.

Obs! Klicka på Exportera alla för att ladda ner en kopia av användarkatalogen.

Du kan även: