Ge en användare avancerade behörigheter

Lifesize-administratörer kan ge användare åtkomst till administratörskonsolen samt behörighet att hantera andra användare, möten och system.

1. Logga in på administratörskonsolen
  2. Klicka på Användarefrån navigeringsmenyn.
  3. Hitta användaren i katalogen och klicka på användarens namn.
  4. I användarfliken Redigera, aktivera alternativet  Ge användare åtkomst till administratörskonsolen.
  5. Klicka på Spara.

Licensierade användare kan tilldelas en av tre roller i Lifesize-appen. Dessa roller och deras behörigheter är följande:

Användare

• Ringa och ta emot samtal
  • Stänga av ditt eget ljud eller video
  • Skapa och äga ett möte
  • Ange eller ändra en lösenkod för ett möte du äger
  • Lägg till eller ta bort deltagare i ett möte du äger
  • Tysta alla deltagare i ett möte du äger
  • Chatta med användare eller en grupp (Om administratören har aktiverat chatt)
  • Livestreama ett möte (om administratören har aktiverat livestreaming för mötesrummet)
  • Spela in ett möte (om administratören har aktiverat inspelning)
  • Ange vem som kan visa en inspelning, om det är en inspelning du äger

Superanvändare

Samma behörigheter som användare plus:

• Visa användningsrapporter
  • Uppgradera en användare till superanvändare
  • Degradera en superanvändare till användare
  • Hantera och radera superanvändare och användare
  • Hantera och radera eventuella möten som inte ägs av administratören
  • Aktivera eller inaktivera chatt
  • Aktivera eller inaktivera inspelning
  • Aktivera eller inaktivera livestreaming för specifika möten
  • Aktivera eller inaktivera aviseringar om Lifesize Icon-händelser
  • Konfigurera enskild inloggning (SSO)
  • Konfigurera integration med vanliga kalendertjänster
  • Konfigurera telefonnummer för uppringning i vanliga telefonnätet, Icon-bakgrundsbild och möteslayouter
  • Begränsa vilka användardomäner som får skapa nya konton i Lifesize-appen

Administratör (Admin)

Samma behörigheter som användare och superanvändare plus:

• Administratörsbehörigheter och -konto kan inte ändras eller raderas av en användare eller en superanvändare.