Aktivera Live Stream

Lifesize Live Stream är perfekt för organisationer som vill livestreama företagsmöten, utbildningar eller uppdateringar från ledningen. Administratörer kan aktivera Lifesize Live Stream, skapa Live Stream-händelser och ladda ner inspelningarna. Mötesägaren eller moderatorn kan öppna Live Stream-mötet för frågor och hantera svar på frågor som ställts av deltagare i realtid.

Alla Live Stream-händelser spelas in och kan tillfälligt laddas ner under fliken Inspelningar. Läs mer om hantering av Live Stream-händelser och inspelningar.

OBS! Frågor och svar stöds inte på mobila enheter.

Skapa en Live Stream-händelse

1. Logga in på administratörskonsolen
  2. Klicka på  Mötenfrån navigeringsmenyn.
    • Om lägger till ett nytt möte, klicka på Skapa möte och komplettera informationen som krävs i fliken Allmänt och i fliken Roller för att definiera mötet. Mötets namn måste fyllas i.
    • Om du redigerar ett möte, klicka på mötets namn för att redigera mötesuppgifterna.
  3. Klicka på fliken Streaming och välj och ange därefter den obligatoriska informationen.
    1. Klicka på Aktivera Live Streaming.
    2. För att inkludera en live frågestund, klicka på Aktivera frågor.
    3. Om du inte vill godkänna frågor innan de publiceras aktiverar du kryssrutan Godkänn alla inkommande frågor automatiskt. Med detta alternativ kommer alla frågor som ställs genom panelen bli synliga för deltagarna under Live Stream-händelsen.
    4. Välj Visningsbehörigheter för att tillåta användare att delta i mötet:
      • Offentligt - Alla som har länken kan titta på livestreamingen.
      • Privat - Deltagare måste ange ett lösenord. Endast personer som anger lösenordet kan titta på livestreamingen. Denna inställning rekommenderas för att begränsa händelsen till personer som är avsedda att delta. OBS! Lösenordet är inte samma som mötets lösenord.
      • Endast grupp - Endast medlemmar i din grupp kan titta på livestreamingen.
    5. Kopiera länken som genereras under fliken Streaming tillsammans med eventuellt lösenord och skicka till mötesägaren som kan inkludera dem i mötesinbjudan.  Om du klickar på  för att kopiera länken, följer inte lösenordet med.
  4. Klicka på SparaOBS! När du lägger till ett nytt möte är länken endast tillgänglig när du har klickat på Spara.

Se följande video för mer information om Lifesize Live Stream.