Mange organisasjoner er fleksible når det gjelder å jobbe hjemmefra når du føler deg syk. Faktisk oppfordrer mange bedrifter deg til å ta en sykedag eller en eksternt arbeid dag når du føler deg dårlig i været. 

Hvis teamet ditt allerede jobber hjemmefra, kan du få kontakt med teamet ditt virtuelt ved å gjøre krav på din gratis konto hos Lifesize. Og hvis du foretrekker å jobbe hjemmefra på grunn av koronaviruset, men ikke vet hvordan du skal spørre om tillatelse, er det her hvordan du oppretter e-postforespørselen din.

Her er noen tips og eksempelbrev for å komme i gang med forespørselen om å jobbe hjemmefra. Øk forretningskontinuiteten med Lifesize videokonferanser.

Tre trinn for å lage en e-postforespørsel hjemmefra

Det siste selskapet ønsker er et utbrudd av influensa som tar ut hele selgeren. Så når du kjenner kilingen bak i halsen og temperaturen begynner å registrere tresifrede grader i grader Fahrenheit, er det på tide å skrive en e-post som du kan jobbe hjemmefra. Her er noen tips og et eksempelbrev for å komme i gang:

Gjør det tidlig

De fleste kontorvirus kan spres før symptomene topper og lenge etter at du føler deg bedre. Hvis du føler deg smittsom, hold deg hjemme og ta det med ro. Ta en lur når du er sliten og jobb når du har lyst. Sjekk ut disse seks vanlige kontorsykdommer og deres smittsomme perioder for å lære mer om når du bare bør være hjemme.

Informer kjernegruppen din

Et notat til veilederen din er nyttig for Human Resources sine poster, men å utvide meldingen til kolleger du jobber med dag ut og dag inn, lar deg sette forventningene om at arbeidet som kommer fra din side kan bli forsinket.

Gjør det enkelt

Lagre de grafiske detaljene og hold deg til å oppgi kontaktinformasjon og notere de neste trinnene gruppen din kan ta for å dekke deg mens du er ute.

Eksempel på jobb hjemmefra e-postmal

Her er et eksempel på e-postmal for arbeid hjemmefra:

Emnelinje: Forespørsel om arbeid hjemmefra

Hei team,

Jeg begynner å vise noen tegn på at jeg kommer ned med ________________. Hvis det er som jeg tror det er, vil jeg holde det borte fra kontoret, så jeg skal jobbe hjemmefra de neste dagene. Jeg vil fortsatt være tilgjengelig på e-post, og du kan alltid ringe meg på Lifesize hvis du trenger meg.

Takk for at du behandlet forespørselen min,

Signatur

For når du trenger å fokusere eksempel på jobb hjemmefra e-postmal

Her er en mer generisk e-postmal som du kan bruke når du vil ha litt mer fokusert arbeid hjemmefra: 

Hei team, 

Jeg kommer til å gå hodet ned på dette prosjektet og jobbe hjemmefra for å virkelig fokusere. Ta gjerne kontakt om du trenger noe fra meg. Jeg vil være online og tilgjengelig! 

Takk, 

Signatur

4 eksempler på når det er hensiktsmessig å jobbe hjemmefra 

Heldigvis blir hjemmebasert arbeid mer vanlig på grunn av naturen til sky-tilkoblede team og muligheten for nettbasert arbeid som kan utføres fra hvor som helst for bransjer som utdanning, helsevesen og jobbe hjemmefra telefonsentre. Antall fjernarbeidende fjernarbeidere har økt med 115% i det siste tiåret og mer enn halvparten av arbeiderne har utført videosamtaler for arbeid fra hjemmene sine minst én gang. Her er noen scenarier der du bør vurdere å gjøre hjemmet eller leiligheten om til hjemmekontoret for dagen for å redusere spredningen av kontorinfluensa:

1. Du hoster, nyser eller smitter på noen måte

Presset for å alltid være på kontoret kan være overveldende, noe som resulterer i 9 av 10 arbeidere innrømme å komme på jobb med forkjølelse eller influensalignende symptomer. Men i virkeligheten vil de fleste arbeidsgivere heller at du tar en sykedag enn å føle deg forpliktet til å ta med sykdommen din inn på kontoret. Trikset er å kjenne til vanlige smittsomme perioder for sykdomslik at du kan rettferdiggjøre når du skal jobbe hjemmefra når du ikke er så syk at du ikke kan jobbe.

2. Alle rundt deg er syke

Influensasesongen kan ha en snøballeffekt på kontoret – når én person får lett hoste og vondt i kroppen, begynner alle å få hoste og vondt i kroppen. Ikke risiker å fange det kollegene dine har! Hvis du jobber hjemmefra/fjernarbeidspolitikk tillater, ring inn, jobb hjemmefra og spar deg selv for sykedagens nedetid. Bare fordi teammedlemmene dine er syke, betyr det ikke at du også må lide!  

3. Du har en familiesak å ta deg av

Kanskje denne gangen din barn eller ektefelle er syk isteden for deg. Å måtte sjonglere med å være der for familien og være tilgjengelig for teamet på jobben er noe vi alle håndterer. Gjør bedriften din en tjeneste ved å hindre spredning av bakterier som flyter rundt på kontoret – videokonferanseteknologi gjør det enkelt å ta anrop hjemmefra og fortsatt ta vare på familien. 

4. Du trenger en pause

Presenteeism er en følelse av forpliktelse til å komme på jobb selv om du ikke fungerer fullt ut – enten det er på grunn av sykdom, skade eller rett og slett utmattelse. Trenger du en pause, finner mange ansatte det fordelaktig dra nytte av hjemmearbeidsdager å fokusere på prosjekter uten å bli distrahert av improviserte møter eller sidesamtaler. Noen ansatte føler til og med at de er det være mer produktiv hjemme enn på kontoret. 

Vanlige spørsmål om arbeid hjemmefra

Hva er fordelene med å jobbe hjemmefra?

Ansatte nevner forbedret balanse mellom arbeid og privatliv, fleksibilitet og reduksjon av reise-/pendlertid som fordelene ved å jobbe hjemmefra, og ifølge en fersk undersøkelse, 80 % av de ansatte ønsker å jobbe hjemmefra minst deltid

Hvordan forhandler du å jobbe hjemmefra?

Ved å gjøre research, ha en klar plan for hvordan du vil gå frem jobber eksternt og spør din veileder personlig, kan du posisjonere deg selv for suksess. Etter at du har fått lov til å jobbe hjemmefra, sørg for å gjøre ditt beste for å bygge tillit og pålitelighet i løpet av de første dagene ved å overkommunisere, være fleksibel og proaktiv og være mer synlig. Du er et eksempel på hvordan hjemmearbeid kan være en suksess for bedriften din, så sørg for at du gjør ditt beste for å gjøre et varig inntrykk! 

Hva er den beste videokonferanseløsningen for et hjemmekontor?

Kameraet som er innebygd i den bærbare datamaskinen eller telefonen kan ringe og motta samtaler helt fint, men hvis du jobber hjemmefra på heltid, kan du være interessert i å sette opp et dedikert videokonferansesystem for å hjelpe deg med å bygge ut en mer produktivt hjemmekontor. Sjekk ut hele innlegget vårt for tre videokonferanseløsninger for hjemmekontoret ditt.

Jobb hjemmefra med Lifesize Videokonferanser

 

For lenge har bedrifter nøyd seg med "god nok" videokonferanser. Vi er her for å fortelle deg at du fortjener mye bedre. Videokonferanseløsningen din på jobben bør ikke være dårligere enn den 10 år gamle backup-TV-en du har på ekstra soverom. Video i 720p og komprimert lyd er ikke bra nok – ikke for virksomheten din, ikke for førsteinntrykket ditt med kunder og ikke for dine forretningskritiske relasjoner. Lifesize var den første til HD for mer enn et tiår siden, og vi er den eneste løsningen for 4K-video og deling av 4K-innhold i full bevegelse.

Planlegg en interaktiv Livsstørrelse demo for å lære hvordan videokonferanseteknologi kan hjelpe deg å holde kontakten selv når du trenger å jobbe hjemmefra.