Det er en tankegang at forskjellen mellom gode ledere og gode ledere er en appetitt på læring. Warren Buffets lesevaner på 500 sider om dagen er et godt eksempel.

Og jeg kunne ikke vært mer enig med forfatter Simon Sinek i at "store ledere er de som anser seg som studenter, uavhengig av status."

Det er derfor jeg har funnet ut at mentorskap er et av de mest verdifulle verktøyene i mitt personlige lederskapsverktøy. Og det er derfor jeg synes alle burde ha en mentor (eller flere).

Her er fire av de mange fordelene med mentorskap:

Du får et viktig, nytt perspektiv

En av de største fordelene med å ha en mentor er at han eller hun kan gi deg et nytt perspektiv. For eksempel er en av mine mentorer en driftssjef. Fordi han jobber utenfor kontaktsenteret, tilbyr han et annet synspunkt enn det jeg har fra mitt kontaktsenter. Mens mitt dedikerte fokus på kontaktsenteret generelt tjener meg godt, kan det også hindre meg når en helt ny tilnærming er den beste løsningen på en utfordring.

Et annet perspektiv posisjonerer meg også bedre til å gi støtte til andre avdelinger. Jeg kan bedre forstå fokuset deres og hva som er viktig for dem. Det gir meg en bredere bevissthet om hva andre grupper trenger fra meg og teamet mitt, og hva jeg kan gjøre for å levere verdi til hele organisasjonen.

Jeg har også en administrerende direktør, en kundesjef og en finansdirektør som mentorer. Hver av dem gir meg innsikt jeg rett og slett ikke ville hatt hvis jeg utelukkende opererte fra et snevrere synspunkt.

Du kan utnytte eksterne ideer

Ved å dele hvordan de har overvunnet sine egne utfordringer, har mine mentorer hjulpet meg med å få sitter fast fra gamle måter å gjøre ting på, som bare ikke oppnådde de resultatene jeg ønsket. Du kan bli sittende fast på noe mentorene dine allerede har overvunnet, og de kan dele med deg hvordan de gjorde det.

På samme måte kan det være verdifullt å ha mentorer som jobber utenfor din bransje. Noen av de beste ideene og innsiktene utløses av samtaler som ikke har noe å gjøre med de hete temaene i din umiddelbare verden. Disse ideene og innsiktene kan være svært nyttige for teamet og organisasjonen din, spesielt hvis du prøver å innovere og gjøre store forbedringer i hvordan kontaktsenteret ditt fungerer.

Du kan teste retningen på karriereveien din

Eksponering for mentorer og nettverk utenfor din bransje er også et viktig middel for å bekrefte om du er på rett karrierevei. Når du kobler deg til ledere i andre bransjer, og i andre roller, åpner det øynene dine for ulike karrieremuligheter. Det kan vekke spørsmålet: "Gjør jeg det jeg virkelig ønsker å gjøre? Eller ville jeg blitt mer inspirert og effektiv til å gjøre noe annet?»

Hvis du bestemmer deg for å gjøre en profesjonell pivot, er et nettverk av kontakter i området du ønsker å forfølge nyttig for i første omgang å finne en ny stilling, samt veilede deg til å lykkes på din nylig valgte vei.

Det forsterker din verdi

Jeg nøler ikke med å gå inn for laget mitt, men noen ganger er jeg motvillig til å kjempe like hardt for meg selv. Jeg prioriterer alltid min bedrift, ansatte eller kunder, men vanligvis ikke meg selv. Dette er et annet område der en mentor kan hjelpe.

Mine mentorer gir meg sine perspektiver på verdien min. De vil påpeke når jeg forkorter meg selv eller arbeidet jeg gjør, og de oppmuntrer meg til å få den anerkjennelsen jeg fortjener.

 Last ned eBoken

Vellykkede ledere inspirerer andre til å ta i bruk bedre vaner og holde fast ved dem. For eksempel utvider du fordelene med mentorskap til teamet ditt.

Utvid dine lederegenskaper ytterligere ved å laste ned en gratis kopi av Serenova e-bok, 7 vaner til svært effektive innholdssenterledere.